Všeobecné rady jak si připravit dokonalý čaj.

Čaj je jedním z nejpopulárnějších nápojů na světě a je známý svou chutí, vůní a širokou škálou zdravotních výhod. Aby se podařilo tyto benefity zachovat je nutné dodržet pár jednoduchých kroků přípravy. A na to se dnes společně podíváme. Příprava čaje je jednoduchá, ale existují některé základní kroky, které je třeba dodržet, abyste získali správný výsledek.

  1. Vyberte si čaj

Na trhu je k dispozici široká škála čajů, od černých a zelených po bylinné a ovocné. Každý druh čaje má svou vlastní jedinečnou chuť a aroma. Vždy kontroluje neporušenost balení, které by mělo být nepropustné a pečlivě zatavené. Například tento zelený čaj má odlišnou přípravu než tento černý.

  1. Uvařte vodu

Čaj se připravuje z vroucí vody. Pokud voda není dostatečně horká, čaj nebude mít správnou chuť. Doporučujeme používat studenou vodu. Ale je třeba dávat pozor, aby voda nebyla příliš horká, některé druhy čaje se mohou "spálit" a nebudou dobře chutnat.

  1. Čaj přelijte vodou

Množství čaje, které použijite, bude záviset na druhu čaje a na vaší osobní chuti. Obecně platí, že na 1 šálek čaje použijte 2 čajové lžičky čaje. 

  1. Louhujte čaj

Doba louhování závisí na druhu čaje. Černé a zelené čaje se louhují obvykle 3-5 minut. Bylinné a ovocné čaje se louhují obvykle 5-10 minut.

  1. Odstraňte čaj

Po louhování odstraňte čaj z vody. Pokud čaj ponecháte v ve vodě příliš dlouho, bude hořký. Ponecháním čaje dlouho ve vodě ani nedocílíte lepších výsledků.I když to u čajů Abuamo nepovažujeme za nutné a ani to neporučujeme můžete si je dochutit cukrem, medem nebo mlékem.

Zde je několik tipů pro přípravu lahodného čaje:

  • Voda by měla být čerstvá a studená.
  • Přelijte čaj, až když je voda vroucí.
  • Louhujte čaj podle doporučeného času. Lepší je volit kratší čas, než delší.
  • Po uplynutí času louhování odstraňte čaj z vody. Zabráníte tak hořké chuti.
  • Dle chuti přidejte cukr, med nebo mléko.

S trochou praxe se naučíte připravovat čaj, který bude chutnat skvěle a překvapíte i Vaše přátele, kolegy, nebo oobchodní partnery. Prosím berte tyto kroky jako všeobecné doporučení a nejlepších výsledků dosáhnete dodržením návodu v popisu produktu, nebo na zadní etiketě.

Pokud si nebudete něčím jistí, nebo budete potřebovat poradit s přípravou můžete nás kontaktovat a rádi Vám poradíme.